boeken

  1. OpsommingstekenOver Eilanden en andere streken

  2. OpsommingstekenDe bibliotheek van Boudewijn Büch

  3. OpsommingstekenBoudewijn Büch, Markante herinneringen aan Ootmarsum

  4. OpsommingstekenTussen Büch & O’Hanlon

  5. OpsommingstekenWeg uit Wassenaar: een tocht door het leven van Boudewijn Büch

  6. OpsommingstekenBoudewijn Büch, een overzicht van zijn werk

  7. OpsommingstekenOp weg naar Wassenaar

Boudewijn Büch, Markante herinneringen aan Ootmarsum

Markante herinneringen aan Ootmarsum


In het boek "Boudewijn Büch, Markante herinneringen aan Ootmarsum" blikken Paul Westgeest en Frans Mouws terug op een gelukkige periode uit het leven van Boudewijn Büch. Samen zoeken de schrijvers naar een moment in het leven van Büch waarin grenzen (letterlijk) nog niet waren overschreden.

More infode_bibliotheek_van_boudewijn_buch.html
More infomarkant.html

Over Eilanden en andere streken

In het boek De bibliotheek van Boudewijn Büch duikt Mouws voor de derde keer in het leven van Büch. Deze keer draait alles om de boeken van Neerlands grootste ambassadeur van het boek. Zowel de fysieke totstandkoming van zijn boekenpaleis als de daadwerkelijke inhoud van alle boekenplanken komen aan bod.

boeken

Tussen Büch & O’Hanlon

Tussen Büch & O’Hanlon is een beschouwend boekje dat het buitengewone leven van twee reizigers laat zien, die elkaar vonden in hun behoefte alle hoeken van de wereld te bereizen en te beschrijven.

More infotussen_buch_en_o_hanlon.html

Weg uit Wassenaar, een tocht door het leven van Boudewijn Büch

Büch-bibliograaf Frans Mouws reist in zijn boek "Weg uit Wassenaar" de schrijver achterna. Niet de wereld over, maar het land door.

More infoop_weg_naar_wassenaaar.html

Boudewijn Büch, een overzicht van zijn werk

Boudewijn Büch, een overzicht van zijn werk

Meer dan tien jaar lang verzamelde Frans Mouws alle publikaties van dit fenomeen. Als Büch-kenner en verzamelaar stelde hij een omvangrijk overzicht van zijn werk op waarin het omvangrijke oeuvre van Büch is vastgelegd.

More infobibliografie.html

Op weg naar Wassenaar

Op weg naar Wassenaar is geen brievenboek, in ieder geval geen traditioneel brievenboek. Geen van de in dit boek opgenomen epistels tussen Frans Mouws en Paul Westgeest werd ooit aan de posterijen toevertrouwd. Ze gingen zonder uitzondering over de digitale snelweg van zender naar ontvanger.

More infoop_weg_naar_wassenaaar.html
More infoOver_eilanden_en_andere_streken.html

Frans Mouws (42) en Henk de Velde (63) ontmoeten elkaar voor het eerst in 2007. Henk vertelt dat hij naar de eilanden wil waar Boudewijn Büch niet is geweest en dat spreekt Frans aan. Zo ontstaat er een wisselwerking in contacten met als resultaat dit boek: Eilanden en andere streken.

De bibliotheek van Boudewijn Büch