Redmond 65’ verscheen op 5 juni 2012 ter gelegenheid van de 65e verjaardag van Redmond O’Hanlon en werd uitgegeven door Les Editions du Dodo, in welwillende samenwerking met Uitgeverij Atlas Contact, Uitgeverij De Arbeiderspers, het Letterkundig Museum en de familie Buch. Met bijdragen van Emile Brugman, Boudewijn Buch, Frans Mouws, Rudi Rotthier en Alexander Reeuwijk en met foto’s van Erik Hijweege. De bijdrage van Boudewijn Buch(†) werd aangetroffen in zijn literaire nalatenschap en verscheen niet eerder officieel in druk! De rechten berusten bij de erven Boudewijn Buch, die hun toestemming gaven voor publicatie.

De oplage bestaat uit 250 genummerde exemplaren. Er verscheen eveneens, zodat de jarige het zelf ook kan lezen, een Engelstalige editie.

 

Redmond 65’ was published on 5 June 2012 by Les Editions du Dodo with the kind cooperation of Uitgeverij Atlas Contact in honour of Redmond O’Hanlon’s 65th birthday. The contribution from the late Boudewijn Büch was discovered in his literary legacy and has not previously officially appeared in print!

The rights are held by the heirs of Boudewijn Buch, who gaved permission for publication. The edition consists of 65 numbered (1947 – 2012) copies. These copies are for Redmond, the publisher, authors, photographer and translator. A few copies are available for sale.

 

De Nederlandse editie kost 29,95 euro, en is te bestellen via mail@fransmouws.nl

Als u interesse heeft in de Engelstalige editie kunt u contact opnemen via: mail@fransmouws.nl

Frans Mouws (42) en Henk de Velde (63) ontmoeten elkaar voor het eerst in 2007. Henk vertelt dat hij naar de eilanden wil waar Boudewijn Büch niet is geweest en dat spreekt Frans aan. Zo ontstaat er een wisselwerking in contacten met als resultaat dit boek: Over eilanden en andere streken.


Uit de Schatkamers van Boudewijn Büch en Henk de Velde

In samenwerking met de Stichting Kamper Kogge

een eendaagse tentoonstelling, boekpresentatie en lezingZoek de verschillen tussen Boudewijn Büch en Henk de Velde en u vindt er legio. Toch is er een sterke verbinding tussen deze twee wereldreizigers namelijk de liefde voor eilanden. De Velde’s laatste reis had niet voor niets het thema: Op zoek naar de 36 eilanden waar Boudewijn Büch nooit is geweest.Frans Mouws deelt deze eilandliefde met beide heren en schreef 5 boeken over Büch en 5 boeken met Henk de Velde. In de tussentijd verzamelde Mouws alles van en over Büch en De Velde.


Het resultaat mag er zijn en daarom presenteren De Velde en Mouws met trots het boek:


Over eilanden en andere streken


Met als "het topje van de ijsberg": een eendaagse unieke tentoonstelling met pronkstukken uit de schatkamers van Boudewijn Büch en Henk de Velde.Büchs legendarische Rolling Stones jas, dodo kopjes, brieven, boeken, zijn reistas, prive fotos en wat dacht u van DE scheepskist van De Velde met mammoet tanden uit Siberië, stenen van Trinidade, schelpen van Puluwat, tekeningen van Tristan da CunhaWaar: Koggewerf - Havenweg 7 - 8262 BZ Kampen

Wanneer: zaterdag 1 juni

Tentoonstelling: van 12.00 tot 16.00

Lezing en boek presentatie: 13.00 EN OM 15.00

Toegang lezing en tentoonstelling: 5 euro


De lezing en tentoonstelling gaan ook het land door. Voor het najaar staan: Vlissingen/Middelburg en Venlo op het programma.